Aki Nummelinin vaikuttajasivu

Aki Nummelinin vaikuttajasivu

       
  ”Minä en vaikene vääryyksistä”  
       
       
 

Linkit

Etusivulle

Kirjoituksia

Vaikuttaminen

Taustaa


Aki Nummelin
 
       
       
  Vaikuttaminen

Syksyllä 2019 Porin kaupungin sivistyslautakunta ilmoitti lakkauttavansa virkamiesesityksen mukaisesti 2 kirjastoa (Käppärän ja Puuvillan kirjastot). Siltä istumalta lähdin Käppärän kirjastolle, missä olleiden kirjastokäyttäjien kanssa perustimme kansalaisliikkeen vastustamaan lakkautuksia. Lopulta painostuksen seurauksena kaupunginjohtajan oli pakko vetää lakkautusesitys pois.
Korona-aikana vaadin yleisönosastolla (huhtikuu 2020), että Porin kaupunki ryhtyisi järjestämään etäopetuksessa oleville oppilaille kouluruokailun (kuten laissa määrätään). Kirjoituksen jälkeen asia nousi vahvasti julkisuudessa tapetille. Kouluruokailun järjestämisen suhteen ryhdyttiin jonkin verran parempiin järjestelyihin kuin sitä ennen.
Kesällä 2020 käynnistin adressikeräyksen sen puolesta, että Porin Vettä (kunnallinen liikelaitos) ei muutettaisi osakeyhtiöksi. Osakeyhtiöittämisen tausta-ajatuksena on Porin kaupunginhallituksen mukaan se, että saadaan hankittua kaupungin kassaan useampi miljoona euroa. Tämä ei voi toteutua muuten kuin korottamalla vesitaksoja, mihin porilaisilla asukkailla ei enää ole varaa.
Olen kesällä 2020 nostanut esille tarpeen vaihtaa ammattitaidoton kaupunginjohto sen sijaan, että ryhdyttäisiin erottamaan kaupungin työntekijöitä tärkeistä palveluammateista. Lisäksi olen puolustanut vanhuspalveluja. Vanhuspalveluihin kohdistuu paraikaa suuria leikkausvaatimuksia, mikä heikentää vanhusten saamaa hoivaa ja hoitoa.
 
       
       
  Käy tykkäämässä Facebook-sivustani